hits

Hva i svarten holder vi på med?

Men hvem skal vi frykte, hvem skal angripe oss, Sverige eller Finland?

«Trident Juncture 2018» kalles den. Jeg har funnet at «trident» er navnet på våpenet til havguden Poseidon, en lystregaffel med tre spisser. «Juncture» må bety noe som fellesskap på et gitt tidspunkt, eller? I alle fall snakker vi om tidenes største NATO øvelse med USA som lagfører sammen med nestkommanderende Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO.

Det skal øves på å forsvare Norge med over 40.000 soldater, 70 krigsskip og 150 kampfly. Ja, selvsagt koster det flesk, eksakt hvor mye får vi vite når øvelsen er over.

Men hvem skal vi frykte, hvem skal angripe oss, Sverige eller Finland? Nei, selvsagt er det Russland. Nå har vi blitt hjernevasket av vestlige media så lenge at vi snart begynner å tru det sjøl. Men la oss ta en titt på denne «fienden» vår:

Russland er verdens største land med 142 millioner innbyggere, en republikk med Vladimir Putin som president. Russlands militærbudsjett utgjør kun 7 prosent av NATOs militære budsjetter, og 3,8 prosent av verdens samlede militære utgifter. Russland ruster ned med 20 prosent reduksjon i forsvarsbudsjettet for 2017, det største kuttet i militærutgiftene av alle verdens land.

Fienden vår har aldri angrepet et vestlig land, men har sjøl blitt angrepet flere ganger, som av Napoleon med sin hær i 1812, av Storbritannia, Frankrike og USA i 1918, av Hitlers Tyskland i 1941. Som kjent maktet den røde arme å nedkjempe nazi-Tyskland til en pris av 27 millioner drepte russere/sovjetere. Det var forresten Russland som befridde Nord-Norge i 1944 fra den tyske okkupasjonen, det kostet livet til over 2000 unge russiske soldater.

På den andre siden finner vi NATOs 29 medlemsland med USA i spissen, krigsmaskinen som har angrepet 34 land siden 1945. USA står for 35 prosent av verdens militære budsjetter som sammen med NATO utgjør over halvparten av alle verdens militærutgifter. Samtlige NATO land ruster kraftig opp militært og som nå omringer Russland fullstendig med sine militære installasjoner og baser, merket USA/NATO. Norge er i så måte den flinkeste i hele NATO klassen. En gammel og velkjent krigskunst er jo beleiring, det samme som å sulte ut fienden til overgivelse. Er det også taktikken til USA/NATO i forhold til Russland? Ikke bare militært, men også med sine økonomiske sanksjoner?

Det er også verd å nevne at Russlands president Putin ble gjenvalgt for fjerde gang i år med 76,67 prosent av stemmene etter en rekordhøy valgdeltakelse. Når han reiser rundt i eget land, eller besøker andre, så har han med seg 2 to sikkerhetsvakter. Når USAs president Trump forlater Det hvite hus har han med seg en hel hær med politifolk, sikkerhetsvakter og soldater. Hvorfor? Land han vil besøke gruer seg fordi det koster en formue å ta vare på presidentens sikkerhet, i tillegg forlanger han tilgang på golfbaner!

Norge definerer USA som sin nærmeste venn og beskytter. Beskytte oss mot hvem? Kanskje vi snart må innse at det er USA sjøl vi må beskytte oss mot? Det er i alle fall på tide å spørre oss sjøl som nasjon, hva i svarten er det vi holder på med?

http://kjellshvamenerua.blogspot.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar